torsdag 26 november 2009

Roadtrip med den okände mannen

Lådan var tung och full med utslitna mamelucker. Jag såg hur han slet och drog, så jag frågade,
- Behöver du ett handtag?
Varpå han replikerade med ett utmattat pustande,
- Ja tack, gärna!
- Ok, vänta här så ska jag springa och hämta ett.
Jag var snabbt på plats igen varpå han, med norsk underton, ställde frågan.
- Kan du kasta ett öga på detta?
Jag svarade att jag behövde båda mina ögon till annat, så jag erbjöd mig att kika på det i alla fall.
När jag stod där och begrundade hans gamla skolböcker från Ladugårdslands lägre elementarläroverk på Karlavägen, så kände jag en kall kår längs ryggraden. Jag förstod först ingenting men det visade sig senare vara en kår från närmsta musikskola.
Lättad kikade jag vidare på denna kultur- och vetenskapshistoriska skatt.
Jag var nervös så jag skakade då jag inte visste hur jag skulle berätta. Ville jag berätta? Vågade jag berätta? Kunde jag berätta? Vad skulle jag berätta? Jag tappade bort mig och tankarna flöt ihop. Jag tänkte, jag har så mycket tankar att det är ett under att min hjärna får plats.
Precis när tankarna tog slut så stod jag där, med bensinstopp. Jag skulle precis gå in för att fråga mackbiträdet var all bensin tog vägen, då frågade den okände mannen mig,
- Jag har sett på dig att du tänkt en del de sista milen. Vad har du på hjärtat?
Jag svarade förvirrat och naket,
- Eh, inget. Tror jag. Blåsljud kanske?
Den okände mannen, som jag umgåtts med sen jag och far min var små, ryckte ledigt på axlarna och log snett. Jag tyckte det var ett konstigt beteende och sa till honom,
- Var försiktig med axlarna. I alla fall framaxeln, den sjunger på sista versen. Det är en gammal bil vettu.
- Nä du, sa den okända mannen, ska vi ta en matbit? Sjön suger som de säger.
- Ja, det är ju därför vi tog landvägen. Bra idé förresten, jag har inte ätit sen sist. Passar vi inte på nu så blir det väl ingen mat förrän nästa gång.
Vi satte oss till bords och beställde lite soppa. Soppan sparade vi i vita, korrugerade, plastmuggar från Duni med blåa handtag. Vi beställde utan fördröjning varsitt mål mat. Mitt i prick.
- Jo, sa den okände mannen. Nu ska du få höra något. Det kanske är lite djupt, men lyssna här...
- Vänta! Ropade jag. Vänta, jag kommer om en sekund. Måste hämta en grej.
Den okände mannen väntade. Han räknade högt för att skynda på mig men tappade bort sig när han kommit till ett.
Jag kom tillbaka med flytvästen på och var nu redo för hans djupt allvarliga inlägg i vår ordlösa konversation.
- Hörde du att Frukost-Frej gått bort? Frågade den okände mannen.
- Nämen, vad säger du? Utbrast jag.
- Jovisst, men det var tydligen inte av något allvarligt.
Det djupa konversationen var över och jag pustade ut i lättnad. Vi hade inte ens behövt kavla upp byxbenen.
Vi kom torrskodda ut till vår rostiga Belvedere och hoppade in. Jag skulle precis vrida på startnyckeln då den okände mannen stoppade mig.
- Det är ju ingen idé. Vi har ju soppatrosk på bilen.
- Ja just det! Ropar jag och hoppar ledigt ut. Med ett rådigt ingripande tar jag bort torsken från bilen och kastar den tillbaka i ån bakom macken. Som följd tar jag fram soppan vi sparat i de vita plastmuggarna med handtag och häller den i tanken.
Bilen hostar igång och med en hastig gir sladdar vi ut på vägen. Bilen ställer sig tvärs över vår fil. Jag backar någon meter så jag obehindrat kan plocka upp filen. Sedan drar vi i väg till ljudet av tjutande radialer, tills de försvinnande baklysena inte längre syns. Vi är på väg mot nästa mål. Arboga nästa.

torsdag 19 november 2009

Sagan om fadern och sonen.

Dagarna går med en väldig fart! Hur i hela världen ska jag hinna med dem med deras tempo och mitt skoskav? Är det meningen att jag ska springa ikapp något som jag ändå inte vet är värt att uppleva? Är leverpastej farligt i motvind? Lutar lakrits om man äter den liggande? Glider pulkan bättre om Christer Sjögren spelas i bakgrunden? Kissar hundar stående eller ligger de på alla fyra? Fastnar folk på kort, och i så fall, vilket lim används? Frågorna haglade utanför det lilla torpet ute i sjumilaskogen. Ut och skotta med dig pojk! Ser du inte att det haglar! Skrek den mer eller mindre sinnessjuka fadern. Han var en heldansk kjoltygsjägare ifrån Tyskland som var uppväxt i de ryska delarna av dalarna. Den lille treåriga grabben tog den stora skyffeln och började jobba. Svetten rann och blåsorna i handen värkte när han satte tillbaka skyffeln på sin plats två timmar senare. Laga nu mat gosse lilla, fnyste fadern ovänligt, fast ändå ovanligt milt. Han kanske ändå innerst inne uppskattar mitt jobb, tänkte den söta grabben. Köket var fyllt av snor och leverpastej. Förmodligen berodde detta på faderns kroniska förkylning som inte minst visade sig när han på morgonen bredde sina mackor. Det hade inte alltid varit såhär hårt hemma hos pojken och fadern. Det fanns en tid, för inte så längesedan, då allt var annorlunda. En tid då pojken älskade sin far och fadern älskade sin pojke. Men efter att fadern tagit flera av pojkens älskade hockeykort så hade stämningen varit låg. Mycket låg. Inte minst på gitarren som vid detta tillfälle var en helton lägre än vad som var acceptabelt. Gitarren hade pojken köpt i Amerikat för två år sedan. Det är en Taylor, brukade han nöjt säga när någon fick syn på den. Gitarren, som var nästan lika gammal som pojken, retade gallfeber på fadern. Han låg alltså ofta med sjukdom i gallan när pojken spelade på den. Detta gillade pojken, och inte minst fadern som inte var så förtjust i galla och därför inte tyckte det var så jobbigt att den fick känna på lite smärta mellan varven. Du är sjuk i huvudet, sa pojken när detta kom upp till ytan. Nä, i gallan, rättade fadern.

Anledningen till att jag berättar om pojken och fadern är inte för att ni skall känna er ledsna, upprörda eller kissnödiga. Anledningen är helt enkel den att jag vill visa på styrkan i ett förlåt och vikten av att verkligen förlåta fullt ut....

Fadern låg en natt sömnlös. Han hittade ingen nål och tråd så han förblev i detta tillstånd hela natten. Han grubblade över sin son och hur saker och ting blivit som det blivit. När tuppen gal på morgonen hade han bestämt sig. Han skulle köpa tillbaka de av sonens kort han bytt bort och han skull be om förlåtelse för hans minst sagt barnsliga beteende. Sagt och gjort. Pojken förlät gladeligen fadern och blev överlycklig när han fick sina idol-kort tillbaka. Efter denna dagen så har de vart bästisar! Fast nu mer har pojken bytt bort sina barnsliga hockeybilder mot de bra mycket coolare rallybilderna som ju i dagens samhälle florerar högt och lågt.

Ha en fin helg alla miljontals läsare!

söndag 15 november 2009

Affärsbiträdet.

Den vackert gula nyrenoverde villan målad i falu rödfärg stod fallfärdig bredvid den stolta ägaren. En tysk dobberman i stuprörsjeans från Levi´s. Hans tassar bar skor från ett lokalt lågprismäke och huvudet pryddes av en rosa sjal i blått bommulstyg. Livet är enkelt, brukade han leénde säga till affärsbiträdet i den lilla pittoreska ica butiken mitt i byn. Och fast han inte kunde prata tog hon till sig hans ord med värme. Hur går det med huset, brukade hon fråga när han var i färd med att köpa kött och potatis till sina husdjur Anki och Lasse. De båda tidigare ägarna av det fallfärdiga huset. Jo tack, svarade han alltid, på ett obefintligt språk. Jag jobbar hårt med att få klart det till vintern. Innan snön. Den tyska dobbermannen vars namn var okänt, log ofta hela vägen hem från affären. Han tyckte affärsbiträdet var en riktig puma. Och det var hon sannerligen. Affärsbiträdet hade en kropp som fick självaste fru Schyman att se ful ut. Vänta nu. Det var ju ett dåligt exempel. Affärsbiträdet hade en kropp som fick självaste framtida fru Gabrielsson att se ful ut. Hennes vågiga former fick förbipasserande män att känna svindel och sjösjuka. Det är henne, ja det är sannerligen henne jag väntat på, tänkte Okänt högt för sig själv.

Som så många andra i den lilla byn så hade dobbermannen Okänd en bild av affärsbiträdet bredvid sängen. Det lilla fotot satt i en aluminiumram i järn av det finaste träslaget och den hade han köpt på den lokala bygghandeln Lågprisbygg & Plastik AB. Okänt kysste ofta fotot godnatt innan han, Anki och Lasse somnade alla tre i den 90 centimeter breda och 195 centimeters långa sängen från Ikea med måtten 120 ggr 200 cm.

Kärleken till affärsbiträdet växte med tiden och även om hoppet var litet så var Okänt vid gott mod. Hopp fungerar ju lite som ljus. När du sätter ett litet ljus i ett mörkt rum så har det stor inverkan på mörkret. När du har ett litet hopp så är det de enda som får tala till hjärtat även om chanserna är små. Detta hade Okänt läst i Gudrun Schymans blogg: Död åt familjen. Det var förstås ett skämt från hennes sida.

Tiden gick och den stackars byrackan föll djupare och djupare in i kärleken. Det var ett av hans hål som han brukade gräva ner sina tuggben i. Det kallades därför kärleken eftersom Okänt som så många andra hundar älskade att tugga på ben. Nu hade kärleken blivit så djup att han inte hade haft möjlighet att nå benet om han inte hoppat ner på botten av hålet. Väl där var det omöjligt att ta sig upp igen. Efter timmar av väntan, som är en kortfilm med Stollen Skärgård i huvudrollen, så hörde han ljud ovanför gropen. Okänt kallade sin ena hörntand för gropen och förmodligen berodde ljudet på att han drog upp snoret som så länge hängt och slängt utanför nosen. Hallå, ropade någon ovanför hålet, stod det skrivet i en av Okänts böcker han läst häromdagen. Vad gör du där nere? hördes plötsligt en välbekant stämma ljuda. Ehhh vem är det? svarade dobbermannen. Det är jag, affärsbiträdet. Okänt höll på att sätta strupen i halsen av förvåning. Vill du ha hjälp upp? frågade hon vänligt. Ehh nä. Men kom ner hit så skall jag visa dig en häftig sak, ljög dobbermannen som hade fått en slug plan innanför pannbenet. Okej, svarade den osmarta damen och hoppade ner i gropen.

Som ni tusentals läsare säkert redan listat ut så kom inte affärsbiträdet häller upp ur gropen. Och som ni troligtvis läst mellan raderna så öppnade de båda tu ett köpcentrum för mickroorganismer där nere i gropen. Taxfree. Dit reser nu hundratusentals bakterier varje dag ihop om att finna den ultimata t-shirten till sin kropp. Och så vitt jag vet är Okänt och affärsbiträdet fortfarande kvar där i gropen och gör strålande affärer trotts rådande finanskris!

onsdag 4 november 2009

Länsmans begravning.

”Åh vad jag är lycklig!” utbrast han plötsligt samtidigt som han dreglandes vaknade till ljudet av orgeln. Församlingen vände sig om och stirrade med både arga och oroade miner på den knubbiga farbrorn längst bak i bänkraden. Han upptäckte just sitt misstag och fällde upp sitt gula paraply och låtsades som det regnade. Hans fejkade frisyr av tush och renskav dolde knappast hans kala hätta. Men det brydde han sig inte om. Inte för tillfället. Han hade ju just satt sig i en ytterst pinsam situation. Och inte minst sin fru som med högrött ansikte låtsades leta efter bibelverser i sin medhavda bibel i hopp om att se obrydd ut. Länsmans begravning kunde fortsätta. Den kala kyrkan gjorde sorgen än mer påträngande. Stearinljusen kastade rörliga skuggor på väggar och tak och man kunde riktigt ta på Ångesten som befann sig i lokalen. Det var byns uteliggare. Han kallades så av förklarliga själ.

Änkans gråtande stammande stämma bad tyst, fast hörbart, om en sista kyss från den man hon kallat sin älskade. Hon ryckte upp kistan där hennes make låg och sträckte ut sin fuktiga tungspets i luften. Hon lekte med tungan i hans mustasch och lät fingrarna nudda vid hans lekamen. Lekamen var länsmans stolthet. Det var en vit nallebjörn som han fått i present av sin pappa en gång i tonåren. Den låg självklart där bredvid honom i kistan. Änkans tårar gjorde länsmans vita skjorta fuktig och man kunde då ana hans onormalt stora bröstvårtor genom tyget. Prästfrun flämtade. Den lössläppta prästfrun hade många gånger kommit på sig själv under söndagsförmiddagarna tätt luktandes på dessa. Av förklarliga själ var inte prästfrun och änkan särskilt goda vänner. Faktum var att alla länsmans ungar bar drag av prästfrun snarare än av änkan. Har du kvar ditt fula tryne?, viskade änkan halvhögt från kistan ner till prästfrun i bänken. Ehhhja jag tror det, viskade hon tillbaka och började rota i sin väska. Hon fick upp julgrisens gamla tryne i handen. Änkan log skadeglatt och vände sig ner mot kistan igen. Har du kvar ditt dåliga humör?, kontrade prästfrun högt. Med en vass blick drog änkan upp ett gammalt nummer av magasinet ”Ditt dåliga humör” ur kavajfickan. Var det något mer du ville fräste änkan tillbaka. Ja, svarade prästfrun förvånansvärt raskt. Har du kvar pengarna du lånade av mig i vintras? Kanske det, svarade änkan och tog upp en gammal vhs ur sin handväska. Ge hit den!, väste prästfrun. Med ett lätt kast landade filmen ”Har du kvar pengarna du lånade av mig i vintras” framför prästfruns fötter. Det var en film från -77 med Gudrun Schyman i en av rollerna. ATT NI INTE SKÄMS!, vrålade en av älstebröderna i församlingen till de båda tjafsande tu. Lämna era personliga dispyter utanför denna heliga stund och visa länsman lite vördnad! Det blev knäpptyst i kyrkan. Det enda man kunde höra var Fru Anderssons dåliga mage. Och det blev inte bättre av att hon försökte dölja sina fisar med ansträngda harklingar och billig parfym. Men den var det ingen som gick på. Parfymflaskan alltså. Den var ju så liten.

Trotts de regelbundna fisarna och farbrorn på sista radens snarkningar, så blev begravningen en riktigt högtidlig stund. Länsman var en älskad man. Speciellt av prästfrun och av grannkäringa, som nog kommit länsman närmast. Länsman brukade ofta springa över till grannkäringa när klämlusten svämmade över i den stackars batongbärande konstapeln. Detta visste inte Änkan om. Hon hade alltid gått på lögnen om att biodlingen i grannkäringas vardagsrum var anledningen till att han var där mer än hemma. Änkan brukade le åt sina egentänkta skämt om bisexualitet. Änkan drog upp snoret i näsan, torkade sitt brunöga och tog till orda. Här ligger nu min fina make med sin älskade Lekamen. Den som jag aldrig fick gosa med. Den är min, bara min brukade han förargat säga när jag närmade mig den med handen. Han var en fin och trogen make, prästfrun och grannkäringa hickade näpet. Trotts sporadiskt fnitter bland den församlade skaran gjorde änkan ingen paus. Hon fortsatte upphöja den person som kommit att bli hennes bästa vän och som nu var borta. Döden kommer till oss alla en dag, brukade svärmor alltid säga till mig. Men hur kan det orden ge tröst när döden är det enda man är rädd för, grät hon och sänkte blicken mot det stenbelagda golvet.

Den fromma prästen avslutade begravningsgudtjänsten med några väl valda ord ur sitt anteckningsblock. Det är inte livet här på jorden som räknas. Nej, ty det är det liv vi ska tillbringa med vår fader i himmelriket. Änkan lyfte upp sitt huvud och dess osmarta innehåll mot kyrkans tak och reflekterade länge över prästens ord. Kanske var det där skitsnack. Rent pladder. Men vem är då jag. Och varför har älgar så sjysst design?

lördag 31 oktober 2009

Drömmen jag aldrig haft (Långt och koncist)

Löven faller mot guldkalven likt slantarna faller mot köpmansdisken i det ögonblick grosshandar'n sträcker över det inslagna köttstycket. Har du kvar din röda cykel, undrar han i samma stund som han med tummarna spänner hängslena likt en pilbåge, magen står rakt ut som ett trubbigt spjut. Mitt i all otillgänglig hårväxt reser sig en cigarrstump. Den saknar glöd men är just en stump. Grosshandlar'n torkar av sina söliga nävar mot förklädet. Hans händer är stora, som ett knippe falukorvar. Det luktar blod, cykelslang och nyvispad grädde. En kamel reser sig ur stoftet på översta hyllan, det dammar till. Bredvid står en burk med nykläckta idéer.

På vägen ut, med ryggen mot vår konversation, säger jag ja. Som svar på frågan. Den är röd, har vita däck och en tuta, sån som man klämmer på. Den påminner mig om ett kvinnobrös... eh, bröd, en kvinna som bakar bröd. En grånad herre möter mig i dörren, han har en jätteliten hund som knappt syns. Den har han i sitt brätte. Både rock och hatt hänger han på tamburmajoren. Hunden skäller men det hörs inte. Väl ute slänger jag mig på cykeln och får jätteont. Jag landar med knäet rakt på trampan och styret träffar mig i örat. Det springer en skadeglad pojke förbi med ett hjul som han springer på kapp med nerför gatan. Gatan övergår till stup och pojken slutar skratta.

Väl uppe på cykeln går allt som på räls. Lite svårt att hålla balansen dock, rälsen är smal. Jag passarar en barbershopsångare i randig kostym. På honom sitter en fluga. I all välmening försöker jag vifta bort den. Han blir arg. Mina lortiga händer smutsar ner sidenflugan sydd i äkta krokodilskinn. Obrydd men ångerfull cyklar jag vidare. Längre ner på den kullerstensbelagda gatan möts jag av en märklig syn. En afrikansk kvinna från Warzawa född i Dacka med ursprung i Konstantinopel, hennes liv började efter nio månader, detta var i Michigan. Hon och Aristoteles var gamla barndomskamrater sa hon, fast inte med varann.

Väl framme. Vart vet jag inte. Jag gick ställde min röda springare mot äggen. Jättestora ägg. Jag sade hej till den rosaklädde mannen, helt klädd i mintgrönt i en stålblå kostym. Han hade moccaskor i renaste purpur köpta i Darfur. Han besvarar min hälsning med en hagelsalva. Jag blir ledsen och får ont. Jag biter ihop och går vidare mot dörren, det smakar bly i min mun.

Jag når mitt mål. Det är köttbullar i filmjölk med stuvad potatis. Ett skrovmål. Precis som det vi åt när vi lade ny bottenfärg på båten i vintras. Tillbehör, hackad gräslök med plåster på. Desserten är ingen hemlighet, jag såg den på bänken. Det blir amalgam. Jippi! Jag sätter mig ner i väntan på att bli serverad. Kannibalerna dreglar när de ser min välgödda kropp. Trots deras avsaknad av ögon växer deras aptit, de tycker att jag ser mätt ut. 172 cm i strumplästen. Jag sneglar mot Leonardos Nattvarden. Någon undrade om det är det Maria Magdalena eller Johannes som sitter där, närmast Jesus. Det är med all säkerhet den 20-årige ynglingen med örnevingar. Hur hamnade jag här?

fredag 30 oktober 2009

Matnyttiga tankar.

Ibland vill man bara skrika. Sådär som Ronja gjorde när rumpnissarna hoppade över henne i mariocart. Ibland vill man bara skratta. Sådär som Rolf Lassgård gjorde när någon fes högljutt på hans mammas begravning. Ibland vill man bara gråta. Sådär som vi svenskar gör när Gudrun Schyman öppnar munnen. Ibland vill man bara kissa. Sådär som Gustav gör när han sover. Ibland vill man bara springa naken. Sådär naken och glad som man bara kan vara i fantasin. Ingen skrattar åt mig när jag är naken i fantasin. Bara i verkligheten. I badhuset. Jag tror det beror på mina olika långa ben. Ett av benen är lite lite lite, mycket lite, kortare än de andra två.

måndag 26 oktober 2009

Brev från förr.

Jag skriver till dig denna dag av anledning att berätta om en sorglig sak som hände natten mellan lördag och söndag. Jag var i vanlig ordning hemma hos min bättre hälft, min vän, mitt allt och min broder Gustav “flickidolen” Brengesjö. I hans och de andra grabbarnas närvaro njöt jag av livet, så som jag njutit otaliga gånger förut av dessa personers sällskap och kärleksfulla vänskap. Plötsligt steppade en flicka in i lägenheten. Hon hade glädje i blicken och vaniljbullar i famnen. Jag såg på hennes sätt att krama bullarna att hon var så onaturligt sugen på dessa bakverk att hon troligtvis, utan skam i själen, ätit upp alla bullar på stubben alt. bordet om ingen hade varit där och bevittnat bullfrosseriet. Med motvilja lade hon ifrån sig bullarna på bänken där jag och flickan började pensla och sockra dem så det riktigt saftades i munnarna våra ansikten bar. Dreglet nästan sprutade av den läskande doften som så förförande smekte vid våra känsliga nästippar. Plötsligt, när vi just skulle smaka på de smaskiga bakverken så var hon tvungen att åka till tågstationen. Hon for iväg och lämnade sin bulle bakom sig. Orörd. Det riktigt skar i hjärtat att flickan inte fick tid att smaka. Det var sorg i mitt inre. Stjärt-Ivar... (Stjärt-Ivar heter något annat i verkligheten men Alice ville vara anonym) Flickan var du och bullen var din.

Carina. Lipsillen. (Fast hon är ingen fisk)

Det var en vacker, fast regnig, höstkväll en tidig junimorgon. Carina var nöjd på det sättet som bara Carina kan vara. Onöjd. Hon hade dessutom återigen köpt fel knäckebröd. Även fast utgångsdatumet inte gått ut så var de torra som fnöske och hon skulle förmodligen aldrig lägga vantarna på ett knäckebrödspaket igen. Möjligtvis mössan.

Det sena snöfallet hade gjort hennes säng alldeles vitskimrande. Nej nej nej, hon hade inte sängen utomhus men hon hade däremot ett stort hål i taket precis ovanför sängen. Hennes bror brukade upplysa sin syster om att hålet snarast borde lagas. Laga ett hål, tänkte Carina högt och funderade osmart på vilka ingredienser som behövdes.

Tillsammans med sin bror ägde Carina stans enda WC-dropp in. Det var en finurlig affärside som byggde på möta-folks-behov-där-de-befinner-sig-principen. För en tia kunde var man och kvinna göra sina behov på en lyxig toalett mitt i centrala staden till liveband och jonglörer. Affärerna gick skitbra. Inte nog med att de fick in pengar för toalettbesöken, de sålde också all avföring till Gudrun Schyman så hon kunde kasta skit på alla som sa vettiga saker i riksdagen.

Trotts klirr i kassan lekte inte livet. Carina satt en dag på toan i sitt egna företag och kände att allt var mörker. Om det berodde på att lampan på dass var paj eller på grund av hennes avsaknad av en kärlekspartner var då svårt att svara på. Men min gissning är att det var på grund av lampan. Kärleksparter hade hon ju redan. Han hette Klas och var ballelättdansös.

Carinas problem bottnade sig inte i vare sig ekonomiska eller relationsrelaterade bekymmer. Hennes problem var att hon var djurvän. Extrem djurvän. Vänta lite nu kanske ni hemma i stugorna tänker, jag är också djurvän. Ja, jo, kanske det. Men inte på samma sätt som Carina. Varje gång ett djur i hennes omgivning dog, så föll hon ner och störtlipade. Och inte blev det bättre av att Britt-Lasses Slakteri och presentshop höll till i nederdelen av hennes hyreshus. To be continue!?

Joakim. En vardagshjälte.

I natt hade jag en sjuk natt! Det började med att jag helt oförklarligt hittade massa salta pinnar på golvet. När jag räknat dem uppgick det totala värdet till 4 kr. Det blir nästan en korv på Ikea. saltapinnarfyndet följdes upp av att jag hittade Gustavs snusktidningsförråd. I vanliga fall hade det inte vart okej och jag hade genast bränt tidningarna. Men i just detta fall är det lugnt då han fick tidningarna av sin mamma som jobbar på ungdomsmottagningen. Natten avrundades med en nypa luft på stan, och det var här det coolaste hände. Jag räddade en kille från att bli överkörd av en cyckel. Cyckeln ifråga var på väg rakt emot killens rygg i en vansinnig hastighet. Pga av slicksdäcken var det svårt för killen att höra cyckelns antågande. Katastrofen närmade sig med stormsteg, men jag, Joakim, uppmärksammade det hela och bromsade för allt vad tygen höll. Sedan svängde jag av gångvägen och åkte hem.

söndag 25 oktober 2009

Drömmaren.

I natt drömde jag de sjukaste! Gustav, som jag bor med, har en sjuk ovana att varje dag tvätta sina sänglakan. Detta har jag många gånger irriterat mig på. Ingen kan väl vara så äcklig att man behöver tvätta sin lakan varje brukar jag tänka. Jag drömde i alla fall att jag gick på toa mitt i natten och vara sådär oförskämt bajsnödig. Jag riktade stjärten mot vad jag i min nyvakenhet uppfattade som toastolen och släppte lös de krafter som i mig hade övertaget. Mitt i lättnaden som uppstod hörde jag Gustav snarka. Mitt hjärta stannade. Inte pga av att gustav snarkade eller för att snarkandet tycktes vara oroväckande nära min stjärt. Utan för att mitt hjärta gör så ibland. Jag borde uppsöka läkare. Jag drog hastigt på mig kalsongerna och vände mig om. Där låg Gustav sovandes och lyckligt ovetande om mitt lilla missöde. På något sätt var jag tvungen att ta göra rent efter mig innan gustav vaknade, så jag tog gustavs täcke och tog av hans kalsonger och sprang ner till rocksjön för att skölja av dessa tygstycken. I farten märker jag att det snarare var mina egna kalsonger jag dragit av än Gustavs. Så där springer jag. Naken och med Gustavs nerbajsade täcke i famnen. Precis här vaknar jag. Gustavs röst väckte mig. Han skrik var genomsyrat av äckel och ekade i lägenheten. Jag hörde att rösten kom från hans säng och jag blinkade två gånger i hopp om att detta skulle väta mina oroväckande torra ögon. Jag var på apoteket pga av detta. De sa att jag skulle prova en ny produkt som kallades Remaphol. Dock var denna produkt väldigt dyr så jag får fortsätta med att blinka hårt med jämna mellanrum. Var var jag.. jo. Gustavs skrik fick mig att hoppas på himmelriket och jag förväntade mig det värsta. Och mycket riktigt. Han hade som vanligt lånat min iphone för att youtuba på Gudrun Schyman. Inte undra på att han skriker tänkte jag och tog telefonen ifrån honom och gick och la mig igen. Sova middag precis efter man vaknat är det bästa jag vet. Det är så vi gör vi Frilansare.

Vad detta har med Gustavs renliga ovana att göra, det vet jag inte. Men det är helt klar irriterande.

torsdag 22 oktober 2009

Sargade sagor.

Ibland är en saga precis vad man behöver.
 

Free Blog Counter